mandag 21. januar 2013

Kylling og karri en god kombinasjon.

Kylling og karri er en velkjent kombinasjon og her en min vri. lykke til!






Retten er beregnet for 3-4 personer
Ingredienser:
  • 3-4 Kylling fileter
  • 2.5-3 dl ris
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1/2 pakke brekkbønner
  • 1 pakke store hvite bønner
  • 1 pakke kikerter
  • 4 gulrøtter
  • 1 boks med kokosmelk
  • 1 boks kesam/creme fraiche
  • 1 glass karri pasta
  • Fersk koriander

Det første du gjør er å marinere kyllingen i 2-3 ss kesam og 2 ss karri pasta en halv times tid. Jeg brukte beholderen kyllingen kom i, bare husk å hiv den plastikk greia i bunn og vask den før bruk. 

Deretter har du det i en stekepanne på middels høy temperatur men pass på at det ikke svir seg. 

Nå hakker du løk og gulrot som du har i en kjele sammen med litt olivenolje og steker dette i noen minutter.

Så hakker du opp paprikaen og chilien (bruk så mye chili du vil) og har det i kjelen.


Deretter har du i risen og 2 ss av karri pastaen og rør den godt ut. Ha over 5 dl vann og kokosmelken.

Dette skal nå koke i 12-15 minutter avhengig av risen du bruker ( kikk på pakken ). Mens dette koker så kan du kutte opp litt koriander, kutte brekkbønnene i passe biter og sile av bønnene og kikertene som du skal ha i rett før servering så de blir gjennomvarme. 


Da er det bare og anrette og nyte! Bon apetit!
Server gjerne med nan brød.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar