Dagens middag blir koteletter og chips med en sunn og god vri. Det blir ikke de trøtte kotelettene du svir av i panna og noen opphøggde poteter som tar 5 minutter å tilberede her i gården nei.
Denne retten er beregnet for 4 personer
Ingredienser:
- 4 Svinekoteletter
- 800g søtpotet
- squash
- 2 grønne epler
- 2 små rødløk
- Sitron
- Avokado
- Olivenolje, krydder (paprikapulver, kajennepepper, salt og pepper)
Da setter vi igang. sett komfyren på 200 grader (180 grader ved varmluft)
Vi begynner med det som tar lengst steketid nemlig potetene. skrell disse og del de inn i båter som du legger på ett stekebrett du har gjort klart med bakepapir. Ha på olivenolje, salt og pepper og sett stekebrettet i ovnen når den har kommet opp i temperatur. Disse skal stå i 35-45 minutter til de har blitt gyllene.
Mens søtpotetene står og koser seg i ovnen er det på tide og gå løs på kotelettene.
Fjern overflødig fett og fjern kjøttet fra benet.
Finn frem en ildfast form å ha litt olivenolje i bunn sammen men krydder ( paprikapulver, kajennepepper, salt og pepper), legg så kjøttet oppi den ildfaste formen og vend det i krydderblandingen.
Disse skal stå ca 20 minutter i ovnen så sett de inn når potetene er halvveis.
Sist men ikke minst en grønn og veldig god salat. Begynn med å vask eplene og squashen. Del eplene på midten å fjern kjernen og skjær de i tynne båter og del de igjen i to. Ha dette i en bolle og skvis over sitronsaft ( eplene blir brune hvis ikke).
Skjær så av topp og bunn på sqashen og bruk en potetskreller til å skrelle fine bånd som du også har i bollen.
Så kan du skrelle løken og dele de i 2 og kutte tynne skiver. Del avokadoen i to og fjern steinen, bruk en kniv og skjed for å få ut kjøttet fra avokadoen.
så har du alt i bollen å har over en skvett med olivenolje, salt og pepper og vender inn alt sammen. Du må gjerne ha i frisk timian og basilikum i salaten for å gi en ekstra liten dimensjon.
Da er det bare å anrette og kose seg! bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar