I dag tenkte jeg å lage en av mine favoritter, nemlig carpaccio av laks.
Den er mer en forrett enn en hovedrett men den er så god så det gjør ikke noe :P
Forrett til 2 personer
Ingredienser:
- 250g lakse filet (loin, skinn og beinfri)
- 1 liten rødløk
- 1 sitron
- 1 ts sukker
- 2 ss fersk dill
- 2 ss fersk basilikum
- 3 ss olivenolje
- litt salt og pepper
- 2 ss kapers
Først så river du skallet av sitronen med ett rivjern.
Så deler du sitronen i 2 og skviser saften fra den.
Nå kan du hakke dillen og løken veldig fint.
Ha alt i en bolle sammen med sukkeret og tilsett olivenoljen for så å blande sammen.
Sett den til side og finn fram laksen og en skarp kniv.
Skjær laksen i så tynne skiver du bare klarer og legg det på ett fat.
Så øser du over sitron/olje/løk/dill blandingen med en skje så alle bitene av laks får litt. Tilslutt har du over hakket basilikum og kapers.
Da er det bare å finne frem noen gode grove rundstykker eller flatbrød å servere! Namnam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar