torsdag 17. januar 2013

En av mine favoritter!


I dag tenkte jeg å lage en av mine favoritter, nemlig carpaccio av laks.
Den er mer en forrett enn en hovedrett men den er så god så det gjør ikke noe :P




Forrett til 2 personer
Ingredienser:

  • 250g lakse filet (loin, skinn og beinfri)
  • 1 liten rødløk 
  • 1 sitron
  • 1 ts sukker
  • 2 ss fersk dill
  • 2 ss fersk basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • litt salt og pepper
  • 2 ss kapers 





Først så river du skallet av sitronen med ett rivjern.


Så deler du sitronen i 2 og skviser saften fra den.


Nå kan du hakke dillen og løken veldig fint.


Ha alt i en bolle sammen med sukkeret og tilsett olivenoljen for så å blande sammen.



Sett den til side og finn fram laksen og en skarp kniv.


Skjær laksen i så tynne skiver du bare klarer og legg det på ett fat. 



Så øser du over sitron/olje/løk/dill blandingen med en skje så alle bitene av laks får litt. Tilslutt har du over hakket basilikum og kapers. 
Da er det bare å finne frem noen gode grove rundstykker eller flatbrød å servere! Namnam!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar