onsdag 16. januar 2013

Linseragu med blokksei og spinatpure


Dagens rett er en sammensetting av det jeg fant på kjøkkenet rett og slett.. 
Tittet i fryseren og det lå det en frossen blokk med sei og en pose med spinat så hvorfor ikke lage noe ut av det. Kikket litt under og over å fant tilslutt en boks med ferdig kokte linser.. Hmm dette begynner jo å ligne noe..





Denne retten er beregnet for 3-4 personer


Ingredienser:

  • Fisk 700g (jeg brukte sei frossen i blokk)
  • pose med spinat (frossen funker fint)
  • 1 løk
  • 2 tomater
  • 1 boks med ferdig kokte linser
  • 1 boks med ferdig kokte kikerter
  • Pinjekjerner
  • Olivenolje 
  • Krydder (salt, pepper og hel muskatnøtt)

Da er det vel bare å sette i gang eller?? 
Først kan du finne frem 2 kjeler og en stekepanne. Den ene kjelen fyller du halvfull med vann å har i litt salt for så å sette på varmen til den koker.
Mens du venter på vannet kan du starte med å skrelle gulrøttene og løken. Del løken i 2 finhakk den, ha halvparten oppi den andre kjelen med litt olivenolje og svett den av til den er blitt blank. 

Nå har du oppi den frossene spinaten og setter varmen ned på middels. Rør inni mellom så den tiner å blir varm igjennom. 
Mens du venter så kan du dele fisken i passe store biter og ha i vannet som sikkert koker nå. skru varmen ned så fisken kan få trekke (ca 15 min)  


Nå kan vi starte på raguen (fransk for stuing).

Kutt opp gulrøttene i passe biter å ha det i stekepannen med løken og litt olivenolje over sterk varme.
La dette få 3 minutter før du setter ned varmen til middels og har i linsene og kikertene som du har skylt.

Ha nå over litt salt og pepper. Dette skal nå få stå i noen minutter så da har du tid til å gjøre ferdig spinaten.
Ha i pinjekjernene og bruk en stavmikser slik at du får en jevn og fin purè.


Smak så til med salt og pepper og litt revet muskatnøtt (ikke for mye for smaken er ganske intens hvis det blir for mye)

Nå nærmer det seg snart middag!
Kutt tomatene i terninger og ha i raguen. Gi så dette 2 minutter til så tomatene blir gjennomvarme og så er du ferdig. 
Nå er det bare å anrette og nyte!


 Bon apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar