Ja du hørte riktig, i kveld laget jeg til min kjære en Pastilla eller kjøtt pai om du vil som stammer fra Marokko og den ble sabla god om jeg må si de selv :)
Denne retten er beregnet for 3-4 personer.
Ingredienser:
- 1 kg kjøtt (flatbiff/mørbrad)
- 1 stor løk
- 1 purreløk
- 1 pk linser
- 1 pk kikerter
- 1 pk filodeig
- 2 dl kjøttkraft
- 3 egg
- 50 gr smør
- Olivenolje, salt og pepper
- 2 ss kanel
- 2 ss sukker
Da er det vel bare for meg og forklare how too..
Først så satte jeg på ovenen, 200 grader varmluft. Så tok jeg å kuttet kjøttet opp i passe munnfull biter for så og stekte det i 2 vendinger hurtig i panna med litt olivenolje (2 minutter). Det er ganske mye kjøtt så det er viktig at man steker det i 2 omganger på høy varme slik at ikke stekepanna mister temperaturen og kjøttet koker i stede.
Så la jeg kjøttet til side i en skål og vasket stekepannen. (hvis ikke du har noe kraft tilgjengelig så kan du koke ut pannen mellom hver steking med litt vann og få kraft på den måten)
Da var det løken sin tur, jeg finhakket løken og purre løken å hadde det i panna med litt olje på middels varme i 6-8 minutter så den ble myk, deretter hadde jeg oppi 2 ss kanel og 2 ss sukker og rørte det inn før jeg hadde i kjøttet med kjøttsaft (1,5dl), boksen med kikerter, boksen med linser og kjøttkraften.
Dette lot jeg stå og koke på middels høy varme til vesken ble redusert med halvparten (ca 10 min) før jeg hadde i 3 egg mens jeg rørte om så blandingen tyknet, så smakte jeg til med salt og pepper.. mmmmmm blir bra dette... ;)
Så var det bare å skru av platen å la det kjølne litt.
Da var det frem med pai formen, filodeigen og smøret som jeg hadde smeltet i microen.
Jeg la filodeig i 2 lag i bunnen, penslet hvert ark med smør og hadde et lag med kjøttfyll for så og ha 2 nye lag med filodeig og resten av fyllet og brettet arkene som lå over kanten tilbake for så å pensle med mer smør.
Da var det bare å hive greia i ovnen i 15 minutter, ta den ut, snu den og fjerne den fra formen for så å steke den i 10 minutter til så at blir gyllent og lekkert!
Da var det bare å anrette med et lite dryss kanel og litt urter, Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar